skip to Main Content

Jonotussovellus ja kaupunkikohtainen blogiportaali lukuvuoden parhaita NY Startup -yrityksiä

NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat pääsevät kokeilemaan käytännön yrittäjyyttä opiskeluaikana. Lisäbuustia yrittäjyyteen antoi torstaina 8.5. pidetty NY Start Up -finaali, jossa nuoret pääsivät esittelemään yritystään yleisölle ja kisaamaan palkinnoista.

Finaalin tuomareina toimivat Nina Kåla Fenniasta, Inka Kiuru JULJA Finland Oy:stä, Pia Ramm-Schmidt SEB Finlandilta ja Sami Takaneva Hyundai Motor Finland Oy:stä. Lue kutsu ja ennakkojuttu finaalista. 

Paras NY Startup -yritys 2014

Vuoden parhaaksi korkea-asteen yritykseksi valittiin Blokut NY, jonka liikeidana on turkulainen blogiportaali kaduilla.fi. Opiskelijat yrityksen takana ovat Anni Kostiainen (Turun AMK), Mirjami Asikainen (Humak) ja Hanna Eklund (Humak). Tuomariston vakuutti tiimin energia ja selkeät tulevaisuudensuunnitelmat. Myös opiskelijoiden oppimisprosessi ohjelman aikana oli vaikuttavaa.

Blokut NY palkitaan kisamatkalla NY-yritysten EM-finaaliin 2-4.7.2014 Amsterdamiin Hollantiin, jossa se edustaa Suomea.

Hyundai Brilliant Young Entrepreneur -palkinto

Finaalissa myönnettiin myös Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinto ja 15 000 euroa yritystoiminnan kehittämiseen yritykselle, jolla on paras kasvupotentiaali.Tavoitellun palkinnon voitti MOBILE.QUEUE YE Metropolia Ammattikorkeakoulusta Helsingistä. Yrityksen liikeidea on sovellus, jonka mahdollistaa jonottamisen eri yritysten palvelupisteisiin etänä, jolloin jonotusnumeron voi tilata vaikka kotona ja jonotusajan käyttää hyödyllisemmin. Sovellus on vielä tuotekehitysvaiheessa ja lanseerataan myöhemmin markkinoille.

Tuomaristo kehui MOBILE.QUEUE YE:n tiimin myyntikokemusta, osaamisalueita ja positiivista asennetta. Jonotussovellus on konreettinen, valmis käyttöön ja sille on markkinat olemassa. Kansainvälisen NY-yrityksen muodostavat opiskelijat Kätlin Jurs, Shi Zhen, Jisa Greus, Hai Sun ja Minja Smura.

Viime vuonna Start Up -ohjelmassa Hyundain 15 000 euron starttirahan voitti oman naistenvaatemerkin kehittänyt turkulaisyritys JULJA, joka on voittonsa jälkeen niittänyt mainetta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. JULJA on valittu mukaan heinäkussa 2014 starttaavalle Made in Designland -kiertueelle, joka vie suomalaisia kasvuyrityksiä Yhdysvaltoihin esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan. JULJAa kuvattiin myös NY:n kattojärjestö JA-YE Europen mikrodokumenttiin, joka esittelee NY-yritysten menestystarinoita yrittäjyydestä haaveileville eurooppalaisnuorille.

Paras yritysesittely

Start Up -finaalissa palkittiin myös Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden Henrik Skogströmin ja Niko Vähäsarjan Näyttämö NY parhaasta yritysesittelystä.

VALOKUVIA

Korkearesoluutioisia valokuvia finaalista voit ladata osoitteesta https://plus.google.com/photos/103881973597775246752/albums/6010227531521907297?banner=pwa

NY Startup -ohjelma

NY Start Up -ohjelman tavoitteena on tarjota realistisia kokemuksia työelämästä, tulevaisuuden työn taidoista ja opiskeltavan alan työmahdollisuuksien tunnistamista. Suomessa on lähes 40 000 akateemista työtöntä, joten on enemmän kuin ajankohtaisempaa tarjota mahdollisuus korkea-asteen opiskelijoille nähdä itsensä työllistämisen mahdollisuus yrittäjänä. NY Start Up -ohjelma tarjoaa yrittäjyysoppeja matalalla kynnyksellä niille 97 % nuorista, joiden haaveissa ei ole globaali, skaalaava ja myytävä startup, vaikka ohjelmassa saavutettu draivi voi johtaa siihenkin.

Lisätietoja näiltä sivuilta tai osoitteesta

www.nuoriyrittäjyys.fi

Back To Top