skip to Main Content

« Current year companies | Archive: 2017-2018 | 2016-2017

Arctic Futures (Business to Business – service in Ideasta yritykseksi – Rovaniemi)

Online:

Arctic Futures

Arctic Futures auttaa luomaan tämän päivän todellisuuksista tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Assembly Line NY (Business to Business – service in NY Start Up Saimaan AMK)

Online:

Assembly Line NY

Finding out what works.

KidSpark NY (Business to Business – service in NY Start UP Kuopio)

Online:

KidSpark NY

Teaching youth to learn and evolve in new areas, which includes:
Craftsman-, musical-, social-, teamworking skills ect..

Lähellä NY (Business to Business – service in NY Start Up Laurea Hyvinkää)

Online:

Lähellä NY

Lähellä NY on tavallista intensiivisemmin psykiatrian kanssa toimiva sijaishuoltopaikka, joka toimii intensiivihoitomallin mukaisesti yhdistelmänä … » Read More lastensuojelun sijaishuoltoa sekä psykiatrista hoitoa.

LEAN Sports Management (Business to Business – service in Ideasta yritykseksi – Rovaniemi)


Online:

LEAN Sports Management

LEAN Sports Management tarjoaa urheiluoikeuden ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita. Asiakkaanamme voit keskittyä ydintoimintaasi ja säästää sekä … » Read More aikaa että rahaa. Optimoimme tuloskuntosi.

LightGarden NY (Business to Business – service in NY Start Up Luova yrittäjä 1 ja II)


Online:

LightGarden NY

LightGarden makes hanging garden installations to public spaces, and harvests waste light energy into edible plants.

Työnohjaus NY (Business to Business – service in Ideasta yritykseksi – Rovaniemi)

Online:
website

Työnohjaus NY

Mitä työnojaus on
Työnohjauksen on todettu olevan tehokas menetelmä muun muassa työn kehittämisessä, muutostilanteissa ja työn kuormituksen tasaajana. … » Read More Työnohjauksessa käsitellään työntekijää tai ryhmää askarruttavia työtilanteita, pohditaan omia toimintatapoja, suhdetta työhön sekä itseä eri työrooleissa.
Minä työnohjaajana
Työnohjaukseni on voimavarakeskeistä. Voimavarakeskeinen työnohjaus rakentuu dialogiseen toimintatapaan. Dialogisuudella lisätään ja kehitetään työyhteisöjen vuoropuhelua ja yhdessä oivaltamista.
Työnohjauksessa luon ohjattavien kanssa tiiviin, kiireettömän ja luottavaisen ilmapiirin, joka perustuu siihen, että keskityn kuuntelemaan työnohjattavien puhetta ja olen kiinnostunut heidän asioistaan. Minulle on tärkeää, että työnohjaus etenee kiireettömästi, jolloin on tilaa sekä ulkoiselle että sisäiselle dialogille.
Työnohjaajana yritän mahdollistaa sen, että kaikkien ohjattavien äänet tulevat kuulluksi, jokaisen sanominen on yhtä arvokasta ja he voivat sanottaa asiansa omalla tavallaan. Pyrin saamaan työnohjauksen sellaiseksi, että ohjattavat voivat puhua rauhassa sillä hetkellä mielessään olevat asiat. Toivon, että ohjattavat voivat tuntea olevansa sellaisia kuin ovat ja tuntevat olonsa turvalliseksi ja luottavaisiksi, jolloin he uskaltavat puhua ohjauksessani vaikeistakin asioista.
Miten aloitamme työnohjauksen
Työnohjaukseni käynnistyy yhteydenotostasi. Ennen varsinaista ohjausprosessia tapaamme, jolloin kerron itsestäni, työtavoistani. Lisäksi haluan tietää tarpeenne ja odotuksenne. Tämän jälkeen teemme sopimuksen yhteistyön aloittamisesta. Yleensä sovin työnohjauksen määräajaksi, jonka jälkeen arvioimme työnohjauksen jatkamisesta. Tapaamisemme ajoittuvat 3-4 viikon välein ja kestävät tunnista kahteen tuntiin. Työnohjaustani tarjoan sekä ryhmille että yksilöille.

ViherLataamo NY (Business to Business – service in NY Start Up Laurea Hyvinkää)


Online:

ViherLataamo NY

ViherLataamo tarjoaa työ- sekä yleiseen hyvinvointiin suunnattuja kurssi- ja retriittipalveluita niin yrityksille, kuin yksityishenkilöillekin. … » Read More Yrityksen toimintaa ohjaavat vahvasti ekologiset arvot, luonto, ympäristöystävällisyys sekä kestävä kehitys.

 

 

Back To Top