Rahan käyttö NY-yrityksessä

NY-yritykselle kannattaa avata pankki- tai maksutili rahaliikennettä varten. Tämä voidaan tehdä ensimmäisen hallituksen kokouksen ja rekisteröintitodistuksen saapumisen jälkeen. NY-yrityksen tilinä voidaan käyttää myös henkilökohtaista tiliä. Sopikaa tällöin, kenen nimellä tili avataan.

HUOM! Nuori Yrittäjyys tekee mentorointi- ja vapaahetoisyhteistyötä SEB-pankin kanssa. SEB ei  tarjoa Suomessa vähittäispankki- tai maksuliikennepalveluita. Näin ollen myöskään NY-yritykset eivät voi avata tiliä SEB-pankkiin.

Vaihtoehtoja maksuliikenteeseen

Holvi-palvelu

Holvi-maksutili toimii kuten pankkitili, mutta sisältää paljon toimintaa helpottavia asioita. Palvelu yhdistää rahaliikenteen (laskujen maksu sekä laskutus), talouden suunnittelun (budjetti) sekä kirjanpiton näppäräksi kokonaisuudeksi. Tili avataan verkossa ja sen avaus kestää 5 minuuttia. Avaamista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset.

IZettle

IZettle on innovatiivinen maksujärjestelmä, joka mahdollistaa korttimaksamisen helposti ja ilman kuukausimaksuja. Tutustu palveluun ja selvitä olisiko se toimiva mahdollisuus omalle NY-yrityksellesi

Pankit

NY-yritys voi avata tilin haluamassaan pankissa. Olkaa yhteydessä pankkiin ja kysykää, miten tilin avaaminen onnistuu. Esimerkiksi S-Pankin palvelut ovat kanta-asiakkaille maksuttomia. Voitte siis käyttää tilinä henkilökohtaista tiliä.

Tilin käyttö rahaliikenteessä

Kannattaa opetella maksamaan laskut tililtä. Käteismaksun sijaan lähettäkää asiakkaalle lasku. Käteismaksua käytetään myyjäisissä tai tilaisuuksissa, jossa laskun lähettäminen ei ole mahdollista. Käyttämällä tiliä raha-asioiden hoitoon, jää jokaisesta tapahtumasta merkintä tiliotteeseen, josta tapahtumat on helppo myöhemmin tarkistaa. Tiliote kannattaa tulostaa kirjanpitoa varten.

E-laskut

Koska NY-yrityksillä ei ole omaa Y-tunnusta ette voi ottaa käyttöön E-laskuja.

Tilin lopettaminen

Kun lopetatte NY-yrityksen toiminnan, niin muistakaa myös lopettaa tili- ja maksuliikennepalvelut, sillä muuten pankin kuukausimaksut tulevat myöhemmin maksettavaksi.