Screen Shot 2015-09-07 at 10.53.13Mukava vaihe yritystoiminnassa on usein asiakkaiden laskuttaminen. Laskutusta varten tulee kuitenkin olla jokin järjestelmä, jolla laskuttaminen sujuu helposti ja vaivattomasti. Lisäksi laskun tulee täyttää sille asetetut vaatimukset, jotta asiakas voi sen maksaa.

Miten NY-yrityksen laskutus kannattaa hoitaa?

Vaihtoehtoja on useita ja alla on esitelty kolme tapaa laskuttaa asiakkaita. Paras tapa riippuu laskujen määrästä ja siitä miten yleensä myytte tuotteitanne.

  1. Käytä ilmaista Mezo.fi -laskutusohjelmaa
    Talenom tarjoaa ilmaisen, verkossa käytettävän, laskutusohjelman, joka sopii pienen yrityksen tarpeisiin mainosti. Ohjelman saat käyttöösi osoitteesta Mezo.fi ja luomalla järjestelmään tilin.
  2. Käytä holvi.com -järjestelmän laskutustoimintoa
  3. Käytä Excel -laskupohjaa laskutukseen

Käteismaksu

Jos myytte tuotteita tapahtumissa, jossa laskuttaminen ei ole mahdollista, niin teidän tulee ottaa käyttöön käsikassa, jossa asiakas voi maksaa käteisellä ja voitte tilittää myyntirahat myöhemmin oman NY-yrityksen tilille.

Tätä varten kannattaa ostaa kirjakaupasta kuittivihko valmiiksi, jos asiakas pyytää ostoksestaan kuitin. Koska kyseessä on lain mukaan yksityishenkilöiden kauppa, niin voitte kirjoittaa kuittivihkoon NY-yrityksenne sekä myyjän nimen ja summan.

Voitte myös kayttää Izettle-järjestelmää korttimaksujen vastaanottoon. (www.izettele.com)