IMG_5346Erilaisten verkko-, ohjelmisto- ja mobiilisovellusten toteuttaminen on noussut Suomessa varteenotettavaksi liiketoiminnaksi. Voitte myös NY-yrityksessä pohtia mahdollisuutta tuottaa oman ohjelman tai applikaation NY-yrityksen tuotteena.

Nykyisin toteutukseen on tarjolla paljon valmiita työkaluja, joiden käyttö ei vaadi hirvittävän syvää perehtymistä ohjelmointiin vaan tärkeämpää on luoda sovellukselle hyvä idea.

Ohjelmistojen ja sovellusten luominen

Lähtökohtaisesti sovelluksia voidaan luoda erilaisilla työkaluilla ja ne voidaan suunnitella toimimaan erilaisissa laitteissa, kuten puhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa. Windows 8/10 -järjestelmään on saatavissa sekä tablet että normaaleja tietokoneita, joten rajanveto näiden välillä on hieman häilyvä.

Mitä eri järjestelmiä on olemassa ja mistä saa lisätietoa?

Microsoft Windows 10 tarjoaa hyvän alustan rakentaa omia sovelluksia. Windowsin lisäksi Microsoft on luonut Windows Phone -käyttöjärjestelmän, joka on käytössä mm. Nokian Lumia -puhelimissa.

  • Nuori Yrittäjyys on toteuttanut suomenkielisen ohjelmistoliiketoiminnan oppimateriaalikokonaisuuden Windows 8 -ohjelmointiin.
    • Tutustu oppimateriaaliin osoitteessa: win8.fi
  • Lisätietoja ohjelmistojen rakentamisesta Windows -tietokoneisiin ja puhelimiin (englanniksi) löytyy  Microsoft Developers Network -tukisivuilta.

Applen puhelimet ja tablet-tietokoneet pyörittävät omaa IOS-käyttöjärjestelmää, jolle on mahdollista luoda sovelluksia erilaisilla työkaluilla.

Google on luonut puhelimissa ja tableteissa käytettävän Android -käyttöjärjestelmän.