DSC00205Sähköposti on monelle yritykselle tärkeä viestintäkanava. NY-yrityksessä voitte käyttää sähköpostina oppilaitoksen osoitetta, omaa sähköpostia tai voitte luoda yritykselle uuden osoitteen esimerkiksi [email protected]

Osoitteita on erilaisia

Oikeat yritykset käyttävät usein sähköpostiosoitetta, joka on yhdistelmä etu+sukunimi @ yritykseninternetosoite.fi.

Esimerkiksi Nuori Yrittäjyys ry:n sähköpostit ovat muotoa [email protected]

 • Yrityksen omalla osoitteella varustettu sähköposti kertoo vastaanottajalle myös helposti, mikä on yrityksen verkkosivujen osoite.
 • Oma internet-osoite antaa yrityksestä luotettavamman vaikutelman kuin ilmaisosoite, joka yhdistetään usein henkilökohtaiseen osoitteeseen. Lisäksi yrityksen osoite on mukavampi antaa silloin kun asia koskee yrityksen toimintaa.
 • Kun teillä on oma internet -tunnus, voitte  valita sähköpostiosoitteet vapaasti esim [email protected] jne

NY-yrityksiltä ei välttämättä edellytetä omaa internet-osoitetta, mutta sen hankkiminen on melko edullista, joten pohtikaa myös tätä asiaa. Katso lisätietoa oman internet-tunnuksen (domain) hankkimisesta

Sähköpostit omalla osoitteella

Jos haluatte sähköpostit omalla verkko-osoitteella, on vaihtoehtoja yleensä kaksi:

 1. Verkko-osoitteen tarjoajan sähköposti
  Verkko-osoitteen palveluntarjoajan sopimukseen kuuluvat myös sähköpostiosoitteet.
  Näin saatte omat sähköpostiosoitteet samalla kun varaatte osoitteen ja verkkosivujen ylläpidon.Katso lisätietoja Oma internet -osoite -sivulta.
 2. Erillinen sähköpostijärjestelmä
  Voitte myös käyttää erillistä sähköpostipalvelua omalla verkko-osoitteella.Suosittuja maksullisia sähköpostipalveluita ovat mm. Office 365 sekä Google Apps. Hieman harvinaisempi, mutta ilmainen sähköposti on Sohomail, johon saa veloituksessa 5 tiliä omalle osoitteelle (domain).  Tutustu seuraaviin linkkeihin ja eri mahdollisuuksiin.
 • Microsoft office pienyrityksille
 • Zohomail
 • Google Apps 

  Erillisen sähköpostin käyttöönottoon liittyy yleensä pieniä teknisiä haasteita ja joudutte muokkaaman varaamanne osoitteen tietueita (MX-records), joten tässä kannattaa pyytää apua tai tutustua ohjeisiin huolellisesti ennen oman postijärjestelmän käyttöönottoa. Jokaiselta suuremmalta tarjoajalta löytyy hyvät ohjeet muokkausten tekemiseen.