IMG_5298Printtimarkkinointi tarkoittaa erilaista painettua ja kirjallista viestintää, jota yritykset tekevät.

Vaikka paljon markkinointia tapahtuu myös verkossa, tarvitaan usein myös monenlaista painettua materiaalia. Esimerkkejä yleisimmistä painetuista materiaaleista ovat

 • Käyntikortit
 • Esillä olevat hinnastot myyntitilanteissa
 • Esitteet tai esitelehtiset, joita jaetaan joko suoraan mahdollisille asiakkaille tai esim. tapahtumissa
 • Tuotteen ohjeet tai tuotekuvaukset myynnin yhteydessä
 • Julisteet tai roll-up tyyppiset kuvavuodat esim messuilla.

Painotuotteet eroavat toisistaan jonkin verran ja tällä sivulla kerromme, miten tuotteet on helpointa toteuttaa NY-yrityksille. 

Pienet painotuotteet NY-yritykselle

Painotuotteiden toteutuksessa on neljä yleistä tapaa. Tutustu ja pohdi, mikä toimii parhaiten omassa NY-yrityksessäsi.

 1. Suunnittele ja tulosta painotuotteet itse.
  Painotuotteet voi nykyään suunnitella ja tulostaa itse. Tähän vaaditaan käytännössä jonkin tietokoneohjelman käyttöä. Helppo tapa tehdä esimerkiksi hinnasto, esite tai käyntikortit on käyttää Microsoft Officen valmiita pohjia, joita voit muokata Wordillä tai Powerpointilla.Valmiita malleja voit etsiä täältä.

  Kirjoita hakusanaksi esite/käyntikortti, niin löydät kymmeniä malleja. Voit myös suunnitella esitteen ja muut mallit alusta alkaen itse.
 2. Tilaa materiaali läheisestä kirjapainosta.
  Selvitä oman alueesi painotalot ja heidän hinnastonsa. Näin voit esimerkiksi tutustua etukäteen mainoksissa käytettävään paperiin tai pyytää tarjouksen juuri sellaisista korteista kuin haluat. Lisäksi painotalo osaa kertoa, millaisessa muodossa materiaali pitää sinne toimittaa.HUOM! Painotaloilla saattaa olla tarkat vaatimukset painettavan materialin suhteen, joten selvitä aina etukäteen, missä muodossa painomateriaali tulee toimittaa ja varmista, että käytössäsi on oikeat ohjelmistot.
 3. Käytä verkossa toimivaa palvelua
  Verkossa on palveluita, joiden avulla voit suunnitella ja tilata erilaisia painotuotteita.  Näitä ovat esim Vistaprint sekä Easyprint.Voit myös etsiä esimerkiksi “käyntikortit netistä”  termiä hakukoneella ja löydät vastaavia palveluita. Toteutus on yleensä helppoa ja tuotteet edullisia.Muista, että käyttämällä valmista pohjaa tai mallia, voi myös jollain muulla yrityksellä olla melko samanlainen esite tai käyntikortti
 4. Tilaa mainostoimistolta
  Helpoin vaihtoehto on tilata painotuotteet mainostoimistolta, joka suunnittelee toteuttaa valmiit tuotteet yrityksellesi. Tämä vaihtoehto on myös yleensä kaikkein kallein, joten muista suunnitella yrityksen rahankäyttö huolellisesti.Voit myös mahdollisesti käyttää toisen NY-yrityksen palveluja toteutukseen. Selvitä aina ennen tilausta tilauksen lopullinen hinta ja myös mahdollinen painatuksen hinnoittelu.

Julisteet ja roll-up -taulut

Kun kyse on suurista painotoistä, niin suosittelemme tekemään yhteistyötä painoalan ammattilaisten kanssa. Haasteina suurissa painotöissä on usein tarvittavan kuvamateriaalin laatu, sekä erilaisten painotöihin soveltuvien ohjelmiston käyttövaatimus.

Tutustu oman alueesi mainostoimistoihin tai selvitä tarjoaako esim. jokin toinen NY-yritys graafisen suunnittelun palveluita, joita voisit käyttää.