Nuorten ideat ja innovaatiot esillä NY Start Up -finaalissa

Suomen yritteliäimmät korkeakoulunuoret kilpailivat paremmuudesta ja EM-kisapaikasta NY Start Up -ohjelman finaalissa Lahdessa. Mukana finaalissa oli 12 NY-yritystä eri korkeakouluista ympäri Suomen. Finaalin aikana tiimit pääsivät pitchaamaan liikeideansa lavalla, esittelemään tarkemmin toimintaansa messuilla sekä olivat tuomariston haastateltavina.

Suomen parhaaksi korkea-asteen NY-yritykseksi ja EM-edustajaksi valittiin The Great Escape NY Kajaanin ammattikorkeakoulusta. He edustavat Suomea Euroopan mestaruuskisoissa Romanian Bukarestissa 6.-8. heinäkuuta.

Tuomaristo ihastui siihen, että nuoret olivat identifioineet markkinamahdollisuuden omalla alueella ja täyttäneet sen. The Great Escape NY on lukuvuoden aikana luonut oman jutun ja toimivan yrityksen, jolla on selkeä laajentumissuunnitelma. Tuomaristo vakuuttui myös tiimin yhteistyöstä ja motivaatiosta tehdä töitä. Katso finaalin kuvagalleria OneDrivestä

IMG_2878

Finaalissa palkittiin nuoria myös kolmessa muussa kategoriassa (kts. alla): paras myyjä, paras yritysesittely sekä paras yrityspotentiaali.

NY Start Up -finaalin järjestää voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry (NY). Yhdistys edistää aktiivista toimintaa nuorten keskuudessa Suomessa vahvistamalla nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. NY tarjoaa 7–25-vuotiaille nuorille yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Mukana olevat korkeakouluopiskelijat ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiään NY Start Up -ohjelmassa, osana opintojaan.

Paras NY-yritys: The Great Escape NY
(Olli Kähkönen, Sarianna Juntunen, Olga Kemppainen ja Tia Lahtinen)
Kajaanin ammattikorkeakoulu

Paras myyjä: Milla Kallajoki
Muosa NY, Savonia ammattikorkeakoulu

Paras yritysesittely: The Great Escape NY
(Olli Kähkönen, Sarianna Juntunen, Olga Kemppainen ja Tia Lahtinen)
Kajaanin ammattikorkeakoulu

Paras yrityspotentiaali: MusaEdu NY
(Jan Nyberg, Mikael Pulkkinen ja Markku Hainari)
Helsingin yliopisto & Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Tutustu kaikkiin finalisteihin!

IMG_2949

Lisätiedot NY Start Up -ohjelmasta:

Petri Katajarinne, asiantuntija, 044 7378610, petri(a)nuoriyrittajyys.fi
Turo Numminen, asiantuntija, 050 5171752, turo(a)nuoriyrittajyys.fi

Kuvagalleria finaalista