Ota haaste vastaan ja kokeile oman ideasi toimivuutta NY Start Up -ohjelmassa. Ohjelma on tarkoitettu korkea-asteen opiskelijoille ja se mahdollistaa oman liikeidean kokeilemisen ja yrittäjyyden oppimista käytännössä. Ohjelma rakentuu ryhmässä perustettavan NY-yrityksen ympärille.

Sinä päätät…

  • mitä yrityksesi tekee
  • mitkä ovat sen tavoitteet
  • kenen kanssa haluat toimia
  • miten ideaa kehitetään ja mitkä ovat omat tavoitteesi
  • haluatko jatkaa toiminta ohjelman jälkeen.

… millaisen tarinan rakennat

Jokainen NY-yritys luo ohjelman aikana oman tarinansa. Sinun tekemisesi ratkaisee millainen on oman NY-yrityksesi tarina. Idea ja toiminta voi pohjautua kannattavaksi arvoituun ideaan tai olla yhteiskunnallisesti arvokasta (lue lisää yhteiskunnallisesta yrityksestä). Tiiminä itse päätätte, mitä ja miten toimintaa kehitetään.

Mistä toiminnassa on kyse?

NY Start Up on yrittäjyyden ja liike-elämän taitojen oppimista mahdollisimman aidossa ympäristössä. Haluamme tarjota mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä jo opiskeluaikana ja luoda siihen mahdollisimman toimivat puitteet.

Kyse on siis kurssista, josta saat opintopisteiden lisäksi käytännön harjoitusta yrittäjyyteen. Bonuksena voit olla luomassa itsellesi omaa yritystoimintaa ohjelman jälkeen tai kehittää tärkeitä tulevaisuuden verkostoja.

Maksut

Ohjelmaan osallistujilta peritään materiaalimaksu 22 €/ osallistuja. Materiaalimaksu sisältää oikeuden kaikkeen ohjelman tukimateriaalin käyttöön, verkko-oppimisjärjestelmään, osallistumisoikeuden kilpailuihin ja tapahtumiin sekä nuorten vastuuvakuutuksen.

Alkupääoma ja yrityksen perustamiskustannukset

NY-yrityksen perustamisesta ei aiheudu kustannuksia, mutta jokaisen NY-yrityksen jäsenen on sijoitettava yritykseen vähintään 10€ alkupääomaa.  Tämä pääoma jää siis yrityksen käyttöön ja mahdollistaa toiminnan aloittaminen. Päätätte yhdessä miten rahat käytetään. Alkupääomaa vastaan yritys myy osuuksia yrityksistä ja yrityksen mahdollinen voitto jaetaan lähtökohtaisesti osuuksien suhteen (voitte päättää voitonjaosta yhdessä).

Alkupääoman rajoitukset

  • Minimisijoitus 10€/NY-yrityksen jäsen (1-osuus)
  • Maksimisijoitus 100€/NY-yrityksen jäsen (10-osuus)
  • Maksimialkupääoma 1000€/NY-yritys (100-osuutta)

Kokemuksia

Turkulainen NAU. art on uudenlainen taiteenvälityskanava. Katso heidän kokemuksistaan:

Hanna Eklund Kaduilla.fi -NY-yrityksestä kertoo omasta NY Start Up -vuodestaan. Katso video: